Deci, ce faci când e cald?

Când este foarte cald afară disconfortul este atât de mare încât numai la modul în care te prezinți nu vrei să te gândești. Dar ce faci dacă în astfel de condiții e necesar să te prezinți impecabil, sau pur și simplu vrei să fii elegant?


R
ăspunsul pe scurt este să recurgi cât mai mult la varianta de vară a elementelor vestimentare, dar și să recunoști că nu în toate situațiile poți să te prezinți ”la 4 ace”. Ar trebui să începem cu admiterea faptului că în perioada caniculară este greu de suportat și o cămașă pe corp, deci să nu mai vorbim de costum. În astfel de situații, în care este foarte cald și nu poate fi vorba despre aer condiționat, recomandarea noastră este să folosești doar un singur strat de haine peste lenjeria intimă și acesta să fie cât mai subțire.

În contextul în care eticheta impune să te prezinți ”la costum” în condiții cu temperaturi înalte, îți recomandăm să folosești sacoul numai în situații de prezentare. Ceea ce înseamnă că îl vei folosi doar înainte de a intra la întâlnire sau de a te prezenta. În restul timpul, sacoul stă la fel de bine pe mână sau pe umerașul din mașină.

Costumul de vară

Atunci când spui ”costum de vară” parcă auzi și niște pescăruși pe fundal și simți căldura soarelui, dar nu este nevoie să fie chiar așa. Costumul de vară nu este doar acea imagine a costumului alb de in purtat pe malul mării. Un costum de vară poate fi și un costum business cu o construcție special destinată sezonului cald.

Costumul de vară este caracterizat de două elemente: de materialul subțire și în combinații cu fibre vegetale, dar și de construcția necăptușită a sacoului și a pantalonilor.

Materialele costumului de vară sunt în primul rând subțiri, având un gramaj maxim de 250 de grame pe metru liniar și în al doilea rând amestecul de fibre poate fi mai special. Chiar dacă și lâna 100% face față confortului cerut de la țesăturile de vară, sunt situații în care concentrații de mohair sau fibra vegetală să aducă proprietăți deosebite țesăturii. Mohairul face mai rezistente țesăturile subțiri și răcoroase de vară, iar fibrele vegetale în concentrație mare transformă haina într-una exclusiv de vară.

Construcția de vară a costumul este elementul al doilea care face un costum suportabil în sezonul cald. Poate că toți producătorii de costume au acces la țesăturile cele mai bune, dar sunt puțini care pot să execute un sacou destructurat, sum se numește și haina costumului de vară.

Costumul de vară trebuie să fie cel puțin semicăptușit, dacă nu se poate chiar destructurat. Semicăptușit înseamnă că pe partea din spate a sacoului nu se află căptușeală decât în partea de sus sau chiar deloc. Iar destructurat înseamnă că haina nu are întăriturile obișnuite și nici căptușeală, ci are o structură foarte ușoară.

Pantalonii care corespund acestui tip de sacou sunt cei care nu au căptușeală deloc și de foarte multe ori au betelia pantalonilor confecționată pe o construcție ușor elastică.

Un ultim element al costumului de vară este culoarea acestuia. Chiar dacă nu este obligatoriu, obiceiul încetățenit este ca în sezonul cald costumul să aibă culori mai deschise, chiar și în contextul de business. De aceea, la birou sau la evenimentele formale întâlnim culori medii de albastru și gri, iar în contextul de timp liber culori foarte deschise sau alb.

 

Cămașa de vară

Când vine vorba de cămașă, tot cea de bumbac este cea mai indicată pentru contextul orașului. Dar este important ca materialul să fie unul cât mai subțire, fără a fi transparent.

Cămășile din in sunt cămășile exclusiv de vară, dar sunt purtate mai puțin pe sub sacou. O cămașă de in este mai răcoroasă decât o cămașă de bumbac, iar datorită materialului mai aspru din care este confecționată nu este recomandat sa fie purtată pe sub sacou, ci mai degrabă ca un element de sine stătător.

O recomandare caldă avem pentru purtarea cămășii. Considerăm că este bine ca în mediul urban indiferent de cât de cald este afară să purtați cămașa în pantaloni și doar pe malul mării în afara lor.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

Există pantofi pentru vară?

Exsită pantofi care se poartă doar în sezonul cald, dar în contextul formal de business și ceremonie putem să apelăm cel mult la pantofii fără șireturi.

Pantofii exclusivi de vară sunt pantofii din materiale ultra-respirabile precum piele împletită sau pânzeturi. Acești pantofi păstrează aerul unui pantof obișnuit de oraș, numai că sunt cu mult mai plăcuți la purtare când afară sunt peste 30 de grade Celsius.

Iar ca alternative, pentru petrecerea timpului liber recomandăm sandalele, care pot fi purtate și împreună cu pantalonii de oraș.

 

Accesorii pentru sezonul cald

Există un fel de adaptare pentru vară cam la toate accesoriile, unele mai mult sau mai puțin inspirate. Există cravate de in, șosete ultra-respirabile, genți din pânzeturi și multe altele. Dar cele mai eficiente elemente caracteristice verii sunt ochelarii de soare și pălaria de paie. Ochelarii de soare sunt foarte răspândiți și probabil cu toții deținem o pereche mai mult sau mai puțin, dar pălăriile de paie sunt cu totul și cu totul deosebit de eficiente și frumoase.

Ochelarii de soare protejează ochii de lumina puternică și unii dintre ei chiar și de razele UV, dar pălăria este un element care ne ține tot capul departe de razele soarelui și în multe situații poate facilita renunțarea la ochelarii de soare.

Atât pălăria, cât și ochelarii de soare sunt elemente de stradă, deci se potrivesc atât ținutei de business cât și celei de timp liber. Recomandăm a nu se folosi doar la ținutele de seară.

Written by
No comments

LEAVE A COMMENT