Deși are un nume franțuzesc, brandul Louis Purple este o frumoasă combinație între stylingul parizian cu cele mai bune materiale italienești și cu skilluri românești.

De la înființare, brandul Louis Purple și-a propus să fie mai mult decât un simplu producător de costume de high quality și lux. Și-a asumat o misiune: aceea de a îmbrăca în mod corect cât mai mulți bărbați. Și, pentru că s-a născut în România, investește în publicul autohton căruia îi pregătește pe lângă un program continuu de informare și oferte generoase prin raport preț-calitate, și totodată, o școală de consilieri proprii care să creeze o nouă generație de bărbați cu stil.

Gerard Losson, directorul LOUIS PURPLE Romania și Rudy Alali, stylist și designer LP

Construind noua colecție

De aceea se implică în diverse programe de sponsorizare, construind singur provocări pe care să le depășească prin atitudine pozitivă, educare și calitate ireproșabilă a serviciilor și produselor.

Așa că ne-am gândit să vă prezentăm echipa și locul în care se întâmplă ”magia”.

Pentru acest lucru am urcat în avion cu direcția Suceava, și am ajuns în trei ore de la plecarea din București la Botoșani, un centru cunoscut odată pentru industria textilă. Botoșaniul este o localitate mică și cochetă, având câteva bulevarde principale. Orașul are o poezie și o liniște aproape boemă. Departe de tumultul unei aglomerații tipic urbane, pe Calea Națională numărul 4 intri într-o curte liniștită. Pe dreapta, începe o clădire lungă și înaltă, în care are loc magia: este sediul fabricii Louis Purple.

La intrare, vis-a vis de recepție, este primul magazin Louis Purple, în care doamna Virginia întâmpină clienții fideli care vin de la mare distanță pentru că o cunosc bine și îi apreciază profesionalismul. La etaj, într-un open space generos regăsim toată echipa administrativă, iar în capăt, biroul directorului, Gerard Losson, omul din spatele întregului mecanism care produce peste un milion de costume anual. Tot aici facem cunoștință cu Rudy, stylistul care pune la punct ultimele detalii din colecția toamnă-iarnă 2016. Panoul cu schițe și mostre de material este un puzzle aproape gata.

Printre birouri se plimbă clienți vorbind intr-o limbă pe care nu o recunosc. Sunt veniți de departe.

Doamna Virginia, consilierul Louis Purple din magazinul fabricii

Cobor la parter și intru, tot prin recepție, în fabrică: un spațiu imens, înalt, cu luminatoare în arcade care se repetă dintr-un capăt în altul. Mi se explică distribuția secțiilor, fiecare angajat este specializat pe o anumită acțiune: aici se cos nasturii, acolo o mașină taie tiparul – sunt două, una pentru ready to wear, și alta pentru made to measure, conectate fiecare la un soft pe computer. Mai departe ajungem în zona de stocare a materialelor: totul este la scară mare, în spații care par infinite.

Controlul finisajelor

Fabrica Louis Purple – vedere generală

Ne întoarcem în fabrică. Urmează, după un perete lung, fabrica mai mică – cea în care se finisează costumele. Aici sesizez o lumină mai caldă, într-o atmosferă mai mult de atelier de manufactură, desprinsă de cea de producție de serie. Controlul la fiecare pas  îl fac niște domni cu zâmbetul pe buze, dar foarte concentrați. Ne plimbăm printre cei care lucrează ca într-un atelier în care se produc cadouri de pus sub bradul de Crăciun și apucăm să declanșăm aparatul foto și să surprindem zâmbetul unei doamne care manipulează harnic o mașină de cusut. Și în final ajungem la punctul de control final, unde, tot la un computer, o doamnă confruntă măsurătorile sacolului încă o dată cu fișa clientului. Sunt atât de concentrați pe ce fac în secția lor încât mica delegație formată din noi, trei oameni, trece aproape neobservată.

Aici se petrece deci, magia. E un joc de mâini, de gesturi aproape hipnotizante, rapide sau lente, care formează împreună un ritm, ca într-o orchestră în concert.

Louis Purple pregătește un nou spațiu aici, un showroom mult mai extins, care se anunță o piesă de rezistență în buchetul de shopuri din țară.

Asta, ca un teaser info. Face parte din altă poveste care va să se anunțe tot în toamna aceasta.

Și nu uitați că suntem chiar în mijlocul evenimentelor de lansare a colecției de toamnă-iarnă în magazinele din toată țara. Am deschis la Iași, Timișoara și Cluj, iar joia aceasta deschidem la Constanța, în prezența tinerilor fotbaliști ai lui Gheorghe Hagi, pe care i-am îmbrăcat în vara care tocmai s-a încheiat.

Lansările se lasă cu promoții nebănuit de atractive, așa că nu le ratați! Găsiți detalii pe pagina noastră de facebook.

Lansarea noii colecții în magazinul Louis Purple din Cluj-Napoca

Written by
No comments

LEAVE A COMMENT