Garderoba de primăvară

Odată cu încălzirea vremii, este timpul să acordăm atenţie garderobei de primăvară. Acest lucru presupune în primul rând punerea deoparte a ghetelor, paltoanelor şi a altor haine şi accesorii groase, după care să ne îndreptăm atenţia spre haine şi încălţăminte specifică sezoanelor calde.

Principalele caracteristici ale hainelor şi încălţămintei care formează garderoba de primăvară, sunt:
– materiale subţiri, lejere, care oferă atât o imagine plăcută privitorului cât şi confortul termic de care avem nevoie;
– culori deschise, pentru a ne feri de soare;
– sacouri necăptuşite sau căptuşite doar pe jumătate;
– mocasini din piele sau piele întoarsă.

Elementele de primăvară din garderoba unui bărbat

1) Costumul business de primăvară-vară. De regulă este confecţionat dintr-o lână subţire sau dintr-un amestec de lână cu bumbac, in sau mătase. Există chiar modele de sacouri special concepute pentru sezoanele calde, în sensul că acestea nu sunt căptuşite sau sunt căptuşite doar pe jumătate, lucru care oferă mai mult confort și lejeritate. Din punct de vedere cromatic, se aplică aceeaşi regulă ca la costumele business all season: bleumarin sau costum gri mediu spre închis.

2) Costumul de vară. În afară de costumul pe care îl purtăm la birou sau la o întâlnire de afaceri, este recomandat să avem la dispoziţie şi alte variante. Aceste variante vin sub forma unui costum subţire din lână, a unui costum din bumbac sau a unuia din in.
Costumul din in este opţiunea ideală pentru situaţiile foarte calde când nu suntem obligaţi să purtăm o ţinută business.

Costumul sau sacoul din bumbac poate fi de mai multe feluri:
a) Bumbacul clasic – este foarte popular în rândul materialelor pentru primăvară-vară, oferă confort prin faptul că lasă pielea să respire şi, croit într-un costum clasic, poate fi purtat chiar şi în situaţii mai formale.

b) Bumbacul Jersey – acesta este un tip de bumbac modern care păstrează flexibilitatea jerseului confectionat din lână. Protejează bine împotriva căldurii lăsând pielea să respire şi se găseşte în multe nuanţe de culori.

Costumul din in – este foarte lejer şi oferă un confort sporit datorită greutăţii scăzute a materialului şi a faptului că pielea respiră foarte bine prin el. Este destinat ţinutelor casual din timpul liber deoarece are un aspect şifonat, fapt ce-l descalifică pentru a fi purtat în situaţii business. Excepţie de la acestă regulă fac costumele care au în compoziţie și lână.

3) Cămaşa de vară. Ar trebui să fie confecţionată din bumbac de bună calitate sau dintr-o combinaţie de bumbac cu in.

4) Tricoul. Poate fi simplu, cu guler in v, sau polo. Important este să fie confecţionat dintr-un bumbac 100% şi să fie cât mai simplu, să nu aibă embleme sau logo-uri foarte mari.

5) Pantalonii scurţi. Cel mai popular şi versatil model de pantaloni scurţi sunt pantalonii chino: sunt simpli, clasici, se găsesc în toate culorile posibile, pot fi purtaţi împreună cu o cămaşă sau un tricou, pot fi purtaţi la încălţăminte sport, pantofi cu şiret sau mocasini. Cel mai important aspect de reţinut când vine vorba de pantalonii scurţi este contextul în care sunt purtați. Ei au apărut ca o alternativă în contextul familial, pentru situații foarte calde sau ce implică ambarcațiuni. Un gentleman va evita purtarea acestor pantaloni în mediile urbane.

6) Încălţămintea din piele întoarsă, în culori deschise și cu decorațiuni inedite. Fie că este vorba de o pereche de pantofi cu carâmb închis (Oxford), pantofi casual cu carâmb deschis (Derby) sau o pereche de mocasini (loafers), este bine să profităm de sezonul cald şi, odată cu dispariţia zăpezii, să ne bucurăm de această încălţăminte comodă şi cu stil.

7) Accesoriile:
– cravata – schimbăm cravata business de iarnă cu una lejeră, construită cu o întăritură subţire şi dintr-o mătase row sau in;
– înlocuim fularele din lână şi caşmir cu eşarfe lejere din bumbac sau in;
– cureaua – avem foarte multe opţiuni când vine vorba de curele, putem alege între curele din piele împletită, curele din material textil, piele combinată cu material textil şi avem la dispoziţie un număr extrem de mare de culori şi imprimeuri;
– batista de buzunar – odată cu sosirea primăverii, înlocuim batistele de buzunar din culori închise și sobre cu batiste înflorate în culori vii.

Post Tags
Written by
No comments

LEAVE A COMMENT